حفاظت از تالاب ها ضرورتی است که به طور رسمی از سال 1971 میلادی در قالب کنوانسیون رامسر به شکل عملی و سازماندهی شده در سطح بین­ المللی و به دلیل آسیب­های بسیاری که به این منابع طبیعی ارزشمند وارد می شد آغاز شد. در این مدت، رویکردهای مدیریتی گوناگونی در دنیا برای مدیریت زیستگاه­ های مختلف شکل گرفته و تکامل یافته است. در راستای حفظ این اکوسیستم­های ارزشمند طرح ­ها و پروژه­های مختلفی انجام پذیرفته است مجموعه تالاب­های آلاگل، آلماگل و آجی­ گل علاوه بر جنبه­های اکولوژیکی و تاثیر بر شرایط محیط زیست منطقه دارای جنبه­های زیبایی شناختی و توریستی قابل توجه­ای می­باشد که از این پتانسیل می­توان به عنوان راه حلی ارزان و سازگار با شرایط محیطی جهت توسعه کسب و کار مردم محلی با تاکید بر گردشگری و به ویژه طبیعت­ گردی استفاده کرد.

اداره کل محیط زیست استان گلستان با همکاری پروژه حفاظت از تالاب­های ایران با توجه به نقش حفاظتی همواره از طرح­های ارزان و زود بازده در راستای گسترش فرهنگ توجه به محیط­زیست و بهبود شرایط اقتصادی مردم محلی استقبال کرده است.

در همین راستا یک سری مطالعات پایه جهت آگاهی از شرایط موجود مجموعه تالاب­های آلاگل، آلماگل و آجی­ گل به عمل آمد که طی این پروژه بخش­های مختلف تالاب از لحاظ ویژگی­های پوشش گیاهی،حیات وحش، زمین­شناسی، هیدرولوژیکی، اقلیم و اقتصادی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

پس از مطالعات گسترده و بحث بررسی میان کارشناسان محلی و کارشناسان دفتر پروژه حفاظت از تالاب­های ایران با نگاهی با دیدگاه­های سازمان­های مردم نهاد محلی تصمیمی مبنی بر احداث مرکز باردیدکنندگان محلی با نام گرمانی گچما با کمک یک شرکت مهندسی در نزدیکی تالاب آلاگل اتخاذ گردید.

هدف از این عملیات کمک به صنعت توریسم و راهنمایی هرچه بهتر گردشگران در محدوده تالاب­ها می­باشد. این مرکز می­تواند نقش مثبتی در آگاهی مردم و گردشگرانی که در منطقه حضور می­یابند داشته باشد.

تصاویر نشست های کارگاهی اعضای دفتر پروژه حفاظت از تالاب،مردم محلی و اداره محیط زیست و محیط بانی منطقه